info@businessofsports.nl | 040 - 782 00 03

Business of Sports Academy

26 juni 2018

Geen reacties

Bedrijfskundig Sportmanagement levert bruikbare business cases op

Van een sociaal plan ter ondersteuning van sporttalenten in Amsterdam Zuidoost tot het nieuwe LinkedIn voor voetballers. Donderdag 20 juni presenteerden de deelnemers aan de opleiding Bedrijfskundig Sportmanagement hun business cases. “Kwalitatief sterke business cases waarbij je je afvraagt waarom ze nog niet bestaan”, aldus Peter Sprenger, kerndocent en mede-oprichter van de Business Academy of Sports (BOSA).

Bedrijfskundig Sportmanagement is de eerste sportopleiding waarin alle vernieuwingen op het gebied van sportmarketing, sportmanagement, digitale strategie, stakeholdermanagement en besturing van (top)sportorganisaties behandeld worden. Naast de colleges werken deelnemers in groepjes aan een bedrijfskundige business case. De presentatie hiervan vormt de afsluiting van het opleidingsjaar.

Help, mijn kind heeft talent!

Hoe kun je je kind met sporttalent zo goed mogelijk begeleiden? Dat vroegen enkele deelnemers die zelf ook ouder zijn zich af. In hun onderzoek spraken ze met jonge talenten die studeren aan de Johan Cruijff Academy en ondervroegen ze deskundigen op het gebied van talentbegeleiding. Hun antwoord is een online platform waar ouders informatie kunnen vinden en uitwisselen, in combinatie met workshops en begeleiding van een coach. In een markt met ruim 6.000 (bijna)talenten en hun ouders voorziet dit in een behoefte.

"Kwalitatief sterke business cases waarbij je je afvraagt waarom ze nog niet bestaan" - Peter Sprenger

Play Sports, software to enrich player development

Hoe komt het toch dat sportclubs hun ledenaantallen zien dalen en steeds meer moeite hebben goede trainers te vinden? Waarom bewegen kinderen steeds minder? De groep achter Play Sports ging met die vraag aan de slag. Hun oplossing: maak een online platform waarop trainers ondersteuning vinden en waar leden (spelers) worden uitgedaagd via ‘challenges’ waarmee ze punten kunnen verdienen en worden gestimuleerd buiten de trainingen om aan de slag te gaan. Met de verdiende punten krijgen de spelers bijvoorbeeld kaarten voor een topwedstrijd. De groep heeft de financiële onderbouwing tot in detail uitgewerkt en voegt waarde toe voor deelnemende clubs.

Cycleflix

Soms moet je als wielerfan met een lantaarntje zoeken naar een live stream van een mooie wielerkoers. En al wil jij alles weten van Tom Dumoulin, zijn sponsor denkt daar anders over. Kortom, tijd om wielerfans te koppelen aan organisaties van wielerkoersen en wielerploegen. Dat is Cycleflix in een notendop. Natuurlijk online, want jonge fans zitten niet meer de hele middag voor de tv. Het platform helpt wielerploegen bovendien aan andere inkomsten dan die van de sponsor alleen. Uit het feit dat een enquête hierover door maar liefst 750 mensen is ingevuld blijkt wel dat hier behoefte aan is.

Get Scouted

Iedere ouder vindt dat zijn kind barst van het talent. Voetbalscouts kunnen erover mee praten: hun mailboxen stromen vol met aanbiedingen. Hoog tijd om vraag en aanbod samen te brengen op een online platform. Talenten kunnen gemakkelijk filmpjes uploaden, scouts kunnen net zo gemakkelijk beoordelen in hoeverre er echt sprake is van talent. Clubs besparen hiermee veel geld. En talenten ontvangen een beoordeling of tips om zich verder te ontwikkelen. Get Scouted is het LinkedIn voor voetballers met als extraatje mentale tests voor de talenten. Een structureel goed doordachte case.

"De gepresenteerde business cases zijn van hoge kwaliteit en zijn opgezet vanuit de behoefte van de klant" - Peter Sprenger

Progresso Sportprofessionals

Hoezo tekort aan leerkrachten beweegonderwijs op basisscholen? Progresso Sportprofessionals heeft ze voor je klaar staan! Zij werven, selecteren en detacheren professionele leerkrachten beweeg- en zwemonderwijs die bovendien met innovatieve lesmethodes de gymnastiek- en zwemles leuk maken voor alle kinderen. Ze ontzorgen de basisscholen en zwembaden en bieden hen hiermee de kans zich te onderscheiden met goed beweegonderwijs. Je vraag je af waarom dit nog niet bestaat.

Sport Talentenfonds Amsterdam-Zuidoost

Hoe kun je sporttalenten uit de wijk een handje helpen op weg naar de top? Via een talentenfonds, is het antwoord. De sporttalenten krijgen financiële ondersteuning en geven in ruil daarvoor iets terug. Bijvoorbeeld een clinic om andere kinderen in de wijk weer te stimuleren. Lokale bedrijven kunnen hieraan bijdragen door geld of faciliteiten te leveren. Uit deze business case blijkt hoe belangrijk de rol van vrijwilligers in de sport is. En dat niet alleen. Sport heeft een grote sociale rol in de samenleving en dat laat het talentenfonds goed zien.

 

De deelnemers nemen na afloop hun diploma in ontvangst. In de wandelgangen zoemt hier en daar al een geluid om de gepresenteerde business case echt in de markt te gaan zetten. En waarom ook niet? Peter Sprenger: “De gepresenteerde business cases zijn van hoge kwaliteit en zijn opgezet vanuit de behoefte van de klant. Precies wat we beogen met deze opleiding.”