info@businessofsports.nl | 040 - 782 00 03

2018

Eendaagse

per persoon /

295,-

eSports Day 2018

Docent

Business of Sports Academy

Category

Masterclass

Deelnemers

Nog geen deelnemers

Course Reviews

Geen reviews

We zijn druk bezig met de voorbereidingen de nieuwe editie. Stuur ons een bericht en reserveer nu alvast je plaats voor eSportsday 2018!

De #1 eSports conferentie van Nederland

Hét event over de ongekende mogelijkheden in de wereld van eSports. Dit unieke event vindt jaarlijks plaats op de toplocatie in Jaarbeurs Utrecht.

Het event is speciaal voor de marketing executive, mediamanager, commercieel manager uit het bedrijfsleven, maar zeker ook voor managers en adviseurs in de sport. Je krijgt inzicht in de verdienmodellen rondom eSports. Antwoord op de vraag hoe eSports zich gaat ontwikkelen en wat we daarvan terug gaan zien in Nederland. Hoe verhoudt zich dit tot de ontwikkelingen in de entertainment industrie? En in welk tempo ontwikkelen de verschillende vormen van eSports zich.
Kortom; waar moet je als marketeer op inzetten om succesvol te zijn met eSports?

Revolutionaire ontwikkelingen

De laatste vijf jaar is deze sport onwaarschijnlijk snel gegroeid in het bereiken van een groot publiek en het daarbij behorende prijzengeld. In 2020 groeit de omvang van eSports naar 1,5 miljard dollar. De grootste sportclubs ter wereld stappen in, hele nieuwe commerciële teams staan op en ook grote wereldwijde sponsors ontdekken de kansen en mogelijkheden rondom eSports.

Internationaal is Zuid-Korea een voorloper als het gaat om de competitievormen. Maar ook in andere werelddelen zoals Europa, Noord-Amerika of in China zijn ongelooflijk veel nieuwe ontwikkelingen gaande. De games Dota 2, Counter-Strike en League of Legends spelen hierbij een belangrijke rol.

Millenials & generatie Z

Gevestigde merken en nieuwe initiatieven vechten voor een sterke positie in deze markt. Heel helder is: e-Sports is entertainment voor velen. Het trekt beoefenaren, professionele topspelers en nieuw publiek. En waar publiek is, komt de wereld van media, marketing en sponsoring snel in beweging. Bedrijven als Coca-Cola en American Express zijn belangrijke hoofdsponsors van eSports evenementen.

Er wordt flink geïnvesteerd in eSports en er worden nieuwe partnerships gesloten. Met eSports wordt een nieuwe doelgroep bereikt die tot nu toe moeilijk te vatten was voor merken en organisaties in sport.

Nieuwe sportcategorie

Je kunt eSports definiëren als een nieuwe sportcategorie. Zo zijn voetbalclubs in de Eredivisie niet alleen op zoek naar nieuwe spelers voor in het veld, maar jagen in toenemende mate ook op de beste gamers. Deze e-sporters vertegenwoordigen de clubs op nationale en internationale FIFA17 toernooien. Zeker met de start van de e-Divisie in Nederland, en vergelijkbare e-competities in het buitenland, gaat deze ontwikkeling hard. Tegelijkertijd kan eSports ook gezien worden als onderdeel van de totale gaming industrie, een markt met een omzet van 100 miljard per jaar

Het is duidelijk dat e-Sports uit de kinderschoenen groeit. Het aantal mediakanalen en de kijktijd rond eSports is afgelopen drie jaar spectaculair gestegen. Het kanaal Twitch – eigendom van Amazon – heeft meer dan 45 miljoen gamers per maand die actief zijn op het platform

Prijs : 295,- €

Beschikbaarheid : 350

Niveau : Event

Locatie : Jaarsbeurs | Utrecht

Vakgebieden : eSports

Stuur een bericht.

Voor- en achternaam

Email

Bericht

Andere opleidingen

31-10-2017

Eendaagse

09-03-2018

Jaaropleiding

2018

Eendaagse