info@businessofsports.nl | 040 - 782 00 03
Sport Eventmanagement
Sport Eventmanagement

Introductie

Heb je passie voor organiseren? Wil jij je eigen eventorganisaties runnen? Of droom je over verantwoordelijkheid over grote festivals en events? Dan is de opleiding Post-HBO Sport Eventmanagement iets voor jou. Deze integrale eventopleiding behandelt de vraagstukken uit de industrie en analyseert aan de hand van interessante casussen.

De Post-HBO opleiding Sport Eventmanagement is een jaarprogramma waarin de specifieke eventmanagement kennis verbonden is met bedrijfskundige kennis. Je ontwikkelt een brede visie op business modellen die je kan vertalen naar strategische en tactische keuzes. Tijdens 3 modules worden er verschillende samenhangende thema’s behandeld. Deze zijn gericht op managementvaardigheden in de praktijk en diepgaande kennis van expert onderwerpen. De colleges worden verzorgd door vakdocenten in combinatie met bewezen deskundigen uit het veld. Je leert vanuit analyse en concrete oplossingen in besproken casussen.

Informatie

Startdatum: september 2018
Lesdata: Bekijk het overzicht
Duur: 12 bijeenkomsten
Locatie: Slot Zeist
Studiegids: Bekijk het overzicht
Kosten: €4.250,- ex BTW

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op!

Doel en opzet

In het programma behandelen we hoe het business model van evenementen verandert, welke invloeden er zijn, en hoe je vorm kunt geven aan de strategische keuzes en de groei van evenementen organisaties. Daarnaast zoomen we in op verschillende thema’s waaronder project-, en leveranciersmanagement, marketing en groeistrategieën rondom evenement en het management van internationale projecten.

Opbouw van het programma

Elke module bestaat uit 3 collegedagen. Het programma omvat dus daarmee 9 collegedagen, iedere dag kent 6 uur college waarin 3 en soms 4 strategische issues gedoceerd worden. De college uren zijn vanaf 14.00 uur tot 21.00 uur op Slot Zeist, het eigen Academy gebouw van de opleiding. Daarnaast bedraagt het aantal voorbereidings- en zelfstudie uren 6 uur per collegedag.

Bovendien wordt er groepsgewijs gewerkt aan een bedrijfskundige business case met een totale tijdsbelasting van 90 uur per deelnemer. Het totale aantal studie-uren van deze Post-HBO opleiding bedraagt daarmee 200 uur.

Yvonne Tamminga - Business of Sports Academy

Kerndocent

Yvonne Tamminga is directeur en eigenaar van SportYv. Ze is expert in management & consultancy in de sport eventwereld

Bekijk hier de docenten >>>

Onze voordelen
✓ Groot netwerk in de sport!
✓ Specialisten uit de industrie
✓ Vertaling strategie naar praktijk
✓ Geweldige opleidingslocatie