info@businessofsports.nl | 040 - 782 00 03

29-01-2018

Eendaagse

per person /

395,-

Home Courses

De Economische & Maatschappelijke impact van sportevenementen

De Economische & Maatschappelijke impact van sportevenementen

Teacher

Jelle Schoemaker

Category

Eéndaagse opleiding

Course Attendees

Still no participant

Course Reviews

Still no reviews

Omschrijving

Sportevenementen trekken onze aandacht. Jaarlijks vinden in ons land duizenden sportevenementen plaats die vele Nederlanders op de been weten te brengen. Maar ook miljoenen Nederlanders nestelen zich voor de buis tijdens grote sportevenementen, vooral wanneer landgenoten meedoen. Geen wonder dat we ze allerlei maatschappelijke en economische effecten toedichten. Maar hoe profiteren we hier optimaal van? Hoe vergroten we de economische en maatschappelijke impact?

Opbouw programma

Op maandag 29 januari organiseren we de 1-daagse cursus welke is bedoeld voor professionals die veel te maken hebben met de organisatie van sportevenementen en hun financiering. We behandelen belangrijkste onderzoeken op dit gebied en kijken hoever de bewijsvoering gaat voor de gewenste effecten. We behandelen ook de meest gemaakte fouten en enkele voorbeelden uit de praktijk. Hierdoor ontstaan inzichten en werkwijzen om grotere economische en maatschappelijk rendementen te realiseren met sportevenementen.

In de ochtend hebben we het over de economische waarde van sportevenementen. Hoe lokken ze bestedingen uit van bezoekers en/of deelnemer en hoe meet je dit volgens
wetenschappelijke inzichten? Maar ook hebben we over hoe met sportevenementen wordt gepoogd steden op de kaart te zetten en over langere periode te zorgen voor een aantrekkelijk werk- en woonklimaat. In de middag gaan we dieper in om de maatschappelijke effecten van sportevenementen. Hoe kun je sportdeelname stimuleren en wat is gezondheid ons waard? Hoe meet je de gevoelens van samenhorigheid of geluk die bezoekers ervaren en wat zijn deze waard voor een samenleving?

Voor wie

Deze unieke eendaagse cursus wordt gegeven speciaal voor evenementorganisatoren en beleidsmakers die veel te maken hebben met de financiering van grootschalige sportevenementen.

Our Main Teachers

Er zijn weinig zaken die zoveel bijdragen aan onze westerse welvaart als dat sport doet. Jelle gebruik economische analyses om verhalen te vertellen over de invloed van sport op onze maatschappij.

Price : 395,-

Max Availability : 25

Difficulty : Cursus

Location : Business of Sports Academy | Slot Zeist

Question

Voor- en achternaam

Email

Bericht


[recaptcha]