info@businessofsports.nl | 040 - 782 00 03
Bedrijfskundig Sportmanagement
Bedrijfskundig Sportmanagement

Introductie

In het najaar start Business of Sports Academy met de derde editie van de Post-HBO- opleiding Bedrijfskundig Sportmanagement. De eerste sportopleiding waarin alle vernieuwingen op het gebied van sportmarketing, sportmanagement, digitale strategie, stakeholder management en besturing van (top)sport organisaties behandeld worden.

De post-HBO Bedrijfskundig Sportmanagement geeft je carrière in de sport een boost en laat je nieuwe kansen ontdekken!In de opleiding is specifieke sportmanagement kennis verbonden met bedrijfskundige kennis. Hierdoor ontwikkel je aan de opleiding een brede visie op business modellen in de sport en kun je dit vertalen naar strategische en tactische keuzes. De leergang bestaat uit drie modules die het fundament vormen van de opleiding. Per module worden een aantal thema’s aangeboden die door zowel vakdocenten als experts uit het veld worden gedoceerd.

Alle colleges worden in onderlinge samenhang behandeld. Dit geeft jou de mogelijkheid integraal naar vraagstukken in de sportindustrie te kijken.

Informatie

Startdatum: september 2018
Lesdata: nog te bepalen
Duur: 12 bijeenkomsten
Locatie: Slot Zeist
Studiegids: Bekijk het overzicht
Kosten: €4.250,- ex BTW

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op!

Doel en opzet

Tijdens 3 modules worden er verschillende samenhangende thema’s behandeld, waaronder financieel management in de sport, marketing en digitale groeistrategieën, het management van internationale projecten en de rol en kansen van MVO. Deze zijn gericht op managementvaardigheden in de praktijk en diepgaande kennis van expert onderwerpen. De colleges worden verzorgd door vakdocenten in combinatie met bewezen deskundigen uit het veld. Je leert vanuit analyse en concrete oplossingen in besproken casussen. In deze opleiding is sportmanagement gecombineerd met bedrijfskundige kennis waardoor je een integrale kijk ontwikkeld op de sport industrie.

Opbouw van het programma

Elke module bestaat uit 3 collegedagen. Het programma omvat dus daarmee 9 collegedagen, iedere dag kent 6 uur college waarin 3 en soms 4 strategische issues gedoceerd worden. De college uren zijn vanaf 14.00 uur tot 21.00 uur op Slot Zeist, het eigen Academy gebouw van de opleiding. Daarnaast bedraagt het aantal voorbereidings- en zelfstudie uren 6 uur per collegedag.

Bovendien wordt er groepsgewijs gewerkt aan een bedrijfskundige business case met een totale tijdsbelasting van 90 uur per deelnemer. Het totale aantal studie-uren van deze Post-HBO opleiding bedraagt daarmee 200 uur.

Peter Sprenger - Business of Sports Academy

Kerndocent

Peter Sprenger is de opinieleider in Nederland als het gaat om bouwen van een digitale strategie voor organisaties en de doorvertaling in nieuwe marketingconcepten. Dé digitaal expert van de sport.

Bekijk hier de docenten >>>

Onze voordelen
✓ Groot netwerk in de sport!
✓ Specialisten uit de industrie
✓ Vertaling strategie naar praktijk
✓ Geweldige opleidingslocatie